Du trenger flash for å se animasjonen.
Last ned

Vår kunnskap din mulighet!

Navigasjon

Besøk av Vivestad Bygdekvinnelag 23.9.2015
Vi hadde besøk av 13 hyggelige damer fra Vivestad Bygdekvinnelag. De fikk omvisning i vår utstilling, der fikk de høre om dyrking, beredning og spinning av lin. De fikk også en liten innføring i vask og stell av lin. En meget trivelig og interessert gjeng. Tusen takk for besøket.

Sensommerfestival 5.-6.september 2015
Årets Sensommerfestival på Våle Prestegård fikk en dårlig start på lørdag, med mye regn og lite besøkende, men til gjengjeld ble søndagen aldeles praktfull. Flott sol og mange besøkende. En stor takk til alle LINjenter som atter en gang stilte opp og lagde en fin aktivitet på tunet denne søndagen. Som alltid hadde vi besøk av mange interesserte. Lørdagen koste vi oss inne i fjøset med spinning og fyr i ovnene.

Tønsberg Middelalderfestival 5.-7.juni 2015
10 LINjenter var med og bidro på dette årets Middelalderfestival. Vi var i år også med på skoledagen på dagtid på fredag og hadde besøk av mange interesserte skole- og barnehagebarn. Vi fikk masse oppmerksomhet og fikk formidlet mye om lin, dessuten fikk flere av oss unna en del beredningsjobb. Været med sol og vind var supert til dette. Det ble også vist frem plantefarging av lin, fine farger ble det ut av dette. Tusen takk til alle som var med og bidro til en flott stand.

Sommerkafe Våle prestegård 31.mai 2015
Vi deltok på sommerkafeen på Våle Prestegård. Det var fint linvær og mange fikk beredt mye av linet sitt. Det var ganske bra med besøk og da vi var de eneste med aktiviteter på tunet denne gang, fikk vi mye oppmerksomhet. Tusen takk til alle LINjenter som var med og bidro.

Jubileumsfest 14.mars 2015
20 LINjenter var påmeldt til denne festen som ble holdt på Våle Prestegård. Vi hadde en veldig hyggelig hveld med spennende mat fra Holt gård og masse prat. Siri hadde lagd en fin jubileumsberetning og presenterte også noen tanker om LINjentenes framtid.

Julemarkedet Våle prestegård 6.desember 2014
Vi hadde åpent i LINfjøset med LINaktiviteter som spinning av lin og rulling av duker. Ellers hadde vi salg av linprodukter, såpespon til vask av lin, gallesåpe til flekkfjerning og andre saker. Markedet var godt besøkt og det var også andre utstillere I fjøset. Tusen takk til alle LINjentene som bidro til et hyggelig Julemarked.

LINdager på Våle Prestegård 16, 18 og 19.10.14
Arrangementet var et samarbeid med Våle Historielag. Liv Gregersen Kongsten måtte dessverre melde avbud pga. sykdom, men Siri og Minda hadde fått låne hennes notater og gjennomførte foredraget på hennes vegne. Hildegunn hadde et veldig bra foredrag alle dagene om LINdukene vi hadde i utstillingen, som viste bord fra 1814, 1914 og 2014. Anne Ka Munkejord bidro med noen av sine vakre glass til 2014 bordet. Det var også linaktiviteter i fjøset samt en ny flott utstilling.

Sensommerfestival Våle prestegård 6./7.september
LINjentene stilte skikkelige "kvinnesterke" på Sensommerfestivalen i år. Været var fint begge dager, så flere av oss fikk beredt en del av linet sitt i løpet av disse dagene. Samtidig skaper vi liv på tunet og får formidlet mye av vår kunnskap om lin og linberedning. Inne i fjøset hadde vi utstilling, samt spinning og salg av våre fine linprodukter.

Hamar Middelalderfestival 13.-15.juni 2014
Kl 17.00 fredag 13.juni dro 10 LINjenter i minibuss på tur til Hamar, To reiste på egenhånd, så vi var totalt 12 på tur. Domkirkeodden var full av middelalderaktiviteter og mange besøkende. Været var praktfullt og solen skinte hele helgen. Vi ble veldig godt tatt i mot, både av festvalledelsen og de besøkende. Det var mange som var interesserte i vår linaktivitet. Vi viste frem beredning med bråking, skaking, hekling og spinning på håndtein. En veldig vellykket helg.

Lørdag 26.april Forum for Soppfarging
LINjentene hadde fordrag om lin og lindyrking på møtet de hadde i Holmestrand Husflid lokaler. Ca. 50 personer hadde de fått plass til. De har mest erfaring i farging av ull og var derfor veldig interessert i å høre mer om lin og lindyrking. Hildegunn fra fargegruppa fortale om de erfaringene de har gjort vedr. farging av lin.
En veldig hyggelig og interessert forsamling.

Årsmøte i Tønsberg 1.-2.mars 2014
Vi var fire LINjenter som reiste på årsmøtet til Norges Linforening på Hotell Quality Oseberg i Tønsberg. Lørdagen var det marked med mange besøkende. LINjentene viste spinning på rokk og håndten. Mange flinke håndverkere hadde linprodukter for salg, svenske Vaxbolin var der med sine flotte linprdukter. På søndag var det flere fine foredrag med dyktige fordragsholdere.

Julemarkedet 7.desember
Det årlige Julemarkedet på Våle Prestegård ble avholdt. Vi hadde besøk av mange spinnersker og mange interesserte var innom hos oss. Veldig fint at så mange av våre faste LINjenter er med, da er vi mange som kan prate med de besøkenede.
Nytt av året var at vi i tillegg til å prate masse om lin også demonstrerte kaldrulling av linduker.

25.november 2013 Stokke Hagelag
Vi hadde besøk fra Stokke Hagelag, alltid hyggelig med besøk.

Det var kanskje litt kaldt under fordraget som ble holdt ute i fjøset, men vi håper de fikk varmen igjen da vi serverte kaffe og kveldsmat inne i rommene våre.

Flere av gjestene våre fikk også handlet duker, linbuketter og såpespon også. Kanskje det ble noen julepresanger ?

Vi fikk også reklamert for julemarkedet den 7.desember.

9.september Kvelde Bygdekvinnelag
LINjentene reiste på besøk til Kvelde Bygdekvinnelag. Vi ble godt tatt imot av ca. 30 hyggelige damer. Vi fortalte om LINjentene og om dyrking og beredning av lin.

De ville også høre om vask og stell av lin, så vi hadde en egen seanse om dette. Alle våre tips ble tatt godt i mot og til neste 17.mai var de enige om at ingen skulle ha strøkne bunadskjorter, men derimot vasket i såpespon og strukket i fasong.

Vi fikk servert nydelig suppe og gode kaker.
Tusen takk

Sensommerfestivalen 31.8 og 1.9.2013
TUSEN TAKK til alle som bidro til et levende linmiljø under Sensommerfestivalen. Vi fikk masse oppmerksomhet, mange var interesserte i det vi holdt på med. Mange hadde også lest om oss i TB - morsomt. Vi fikk også mye skryt av våre flotte nye lokaler og vår utstilling. Været var bra og flere av oss fikk både bråket, skaket og heklet linet sitt. Andre spant lin og det er alltid et populært innslag.

17.og18.august 2013
Ett flott arrangement med mange flinke utstillere. Lørdag var en fantastisk dag med sol og litt vind, supert vær til å demonstrere og berede lin. Masse folk og mange som var interessert i hva vi drev med. Vi hadde plass ved en flott linåker som var i fullblomstring denne lørdagen. Søndagen var ikke så bra, regn og vind gjorde det helt umulig å få demonstrert. Vi måtte til slutt gi opp spinningen også, men vi fikk da pratet mye om lin.

Onsdag 5.juni - besøk fra Sandefjord Husflidslag
Vi hadde besøk av 22 hyggelige damer og 1 mann fra Sandefjord Husflidslag. Som vanlig fortalte vi om lindyrking og linberedning, litt om LINjentene og litt om linets historie. Veldig hyggelig kveld med mange interesserte og mange spørsmål. Tusen takk til de tre LINjentene som stilte opp og beredte sitt eget lin, slik at våre besøkende fikk se de forskjellige prosessene "live".

31.mai - 2.juni Tønsberg Middelalderfestival
Nok en vellykket festival avholdt på Slottfjellet. Været var veldig fint hele helgen, nesten for varmt i solsteiken på lørdag, men med nyinnkjøpte stråhatter gikk det fint. Vi bråket, skaket og heklet masse lin, samt spant på håndten. Mange interesserte folk med mange spørsmål om lin og med flotte tilbakemeldiger til LINjentene.
Kanskje nye kursdeltagere her også?

Mandag 27.mai
Denne mandagen hadde vi besøk av 27 hyggelig damer fra Horten Husflidslag. De var veldig interesserte i å høre om LINjentene og om alle prosessene linen må gå igjennom før tråden er klar for veven.

Kanskje vi fikk noen nye kursdeltagere også?

Lørdag 25.mai
5 spinneglade damer kom for å lære om spinning av lin. Vi hadde en kjempehyggelig dag. Værtet var flott, så mye av kurset ble avholdt ute i det fine været.

Dyrkingskurs 24.april
Første kurskveld ble avholdt. Her fortalte vi om LINjentene og om kursopplegget vårt. Alle kursdeltagerne tok spireprøver og vi venter spent på resultatet. Vi gleder oss til neste kurskveld, hvor vi skal klargjøre jordet og til å så. Nå vil vi ha sol og varme, så vi kan komme igang.

Holmestrand Husflidslag 14.mars
Vi besøkte bunadskurset til Holmestrand Husflidslag, ikke vevkurset som vi trodde. Men LINjentene tar utfordringer på strak arm. Det er jo veldig viktig å få informert disse som skal ha ny bunad om riktig vask og stell av linskjortene deres. Vi håper mange fikk en ahaopplevelse og et utbytte av det vi hadde å fortelle.

Norges Linforenings årsmøte 2013
Søndag 3.mars reiste vi til Grindakervev hvor vi fikk en informasjon om stedet og etableringen av Grinakervev.
Vi fikk omvisning i det mekaniske veveriet hvor bl.a. Osloduken ble vevd.

Deretter besøkte vi håndveveriet og butikken.


Tusen takk til alle som bidro til en flott helg.

Norges Linforenings årsmøte 2013
Lørdag 2.mars var det markedsdag i Bærums Husflidslag lokaler på Wøyen gård, med mange besøkende.
LiNjentene bidro her med å prate om lin og spinning på håndtein.
På ettermiddagen ble selve årsmøtet avholdt og deretter ble kvelden avsluttet med flott festmiddag.

Norges Linforenings årsmøte 2013
Fredag 1. mars besøkte vi først Norsk Folkemuseum på Bygdøy, her fikk vi se div. linredskaper og lintekstiler i lin. LINjentene var spesielt fornøyde over å få se skakekniven fra Karlsrud i Våle.
Fredag kveld viste Bjørg Kristiansen White fram et utvalg av teppene sine og orienterte om ideene bak, utviklingen, materialvalg og teppeteknikker.

Lørdag 9.februar - Re folkebibliotek
En vellykket dag i Cafe Lykke. Hadde vært plass til enda flere folk, men de som kom, fikk se en fin utstilling av lintekstiler, både nye egenproduserte tekstiler og tråd, samt noen gamle flotte linduker/brikker. De fikk også mulighet til å smake på knekkebrød med lin og kokosmakroner med linavkok som erstatning for egg.
Vi holdt også foredrag om lin fra frø til tråd, samt at det også var mulighet til å få kjøpt noen av våre produkter.

Tusen takk til alle som bidro

Julemarked 8. desember
Vi hadde også i år godt fremmøte av spinnere og skapte stor interesse for lin og linspinning. Mange besøkende og mange interesserte, vi blir aldri lei av å prate om lin.

Spinnekurs nr. 2 - 28.november
Spinnekurs nr. 2 starter 28.november og de aller fleste fra kurs nr. 1 fortsetter for å bli enda bedre spinnere. Nybegynnerne er nå godt i gang med å spinne tråd av stry og neste steg er å prøve seg på finlinen.

Beredningskurs 22. september
Vi brukte hele denne lørdagen til beredning. På grunn av regn og dårlig vær, måtte vi stå inne på låven. Det støvet en del, men vi jobbet på. Beredning bør helst være en uteaktivitet, men det er ikke alltid været er med oss. Vi hadde også besøk av gjestene til en jubilerende kasserer i Våle historielag. Han hadde et ønske om å vise fram noen av aktivitetene på Våle Prestegård i forbindelse med sin feiring, noe vi selvfølgelig ville være med på. Takk til alle som deltok.

Husflidsdag i Tønsberg 8.september
Tre ivrige LINjenter deltok på Tønsbergs Husflidslags dag i Tønsberg. Flotte omgivelser ved byggeplassen til Saga Oseberg. Mange besøkende og mange som hadde spørsmål om lin og linberedning. Fint vær og god stemning.

Sensommerfestivalen 1.-2.september
Sensomerfestivalen ble avviklet i flott sensommervær på Våle Prestegård med rekordmange besøkende. Vi demonsterte som vanlig linberedning og spinning, i tillegg til å prate masse om lin og selge noen av våre flotte produkter. Nytt av året var farging av lin. Vi var 8 stykker på lørdag og 5 på søndag, tusen takk til alle som stilte opp.

29. juli - Dåsettunet
Tre ivrige LINjenter var på Dåsettunet i fint vær og demonstrerte og pratet om linberedning og spinning. Vi hadde også med fine linprodukter. En vellykket dag med mange interesserte folk.

Tirsdag 19. juni Stange Gjestegård
LINjentene stilte med seks "middelalderdamer" som en del av tablået ved Konge- og Dronningbesøket i Re kommune. Vi bråket, skaket, heklet og spant lin og fikk masse oppmerksomhet. Mye presse var tilstede også og vi lurer veldig på hvor alle bildene av oss havner. Egne bilder kommer under bilder på siden vår etterhvert.

Søndag 17.juni Veien Kulturminnepark
Vi deltok på Liv- og Røredagen som også viser gammelt håndtverk. Vi var fire LINjenter som bemannet standen vår, så vi var både ute og inne. Ute bråket, skaket og heklet vi lin, i tillegg til å spinne på håndten og svare på mange spørsmål. Inne spant vi finlin og stry på rokk og viste fram mange fine linprodukter, såpespon og gallesåpe. En vellykket dag med mange interesserte.

Onsdag 13.mai Våle Prestegård
Vi hadde et veldig hyggelig møte med tre stk. fra styret i Stiftelsen for Våle prestegård. Vi fortalte om bakgrunnen til LINjentene og hva vi driver med, om kursaktivitetene våre og selvfølgelig fikk de en liten innføring i dyrking og beredning av lin.

Onsdag 6.juni
Vi møttes 12 stk til kveldsmat på Våle Prestegård. De aller fleste var allerede medlemmer av Norges Linforening og et par ville melde seg inn. Vi hadde en liten presentasjonav oss selv og LINjentene viste fram sin plass og fortalte litt om kursvirksomheten sin. Vi ble enige om å møtes igjen en gang utpå høsten og da vil vi invitere foreningens medlemmer fra Buskerud også.

Tønsberg Middelalderfestival 1-3.juni
Vi var med hele helgen under en vellykket middelalderfestival. Det var fint festivalvær og det bidro til mange besøkende. Besøket på vår stand var også veldig bra, mange interesserte som hadde spørsmål om hva vi drev med. Spesielt barn synes ferdigheklet lin er så fint og mykt. Vi fikk profilert oss veldig bra og fikk fortalt masse om lin og lindyrking. Vi var 6 LINjenter som bemannet standen vår, sammen med Marit som solgte sine fantastiske matprodukter. Takk til alle som bidro.

Onsdag 30.mai
Vi hadde besøk av 27 hyggelige damer fra Tønsberg Husflidslag. De fikk omvisning i fjøset med alt vårt utstyr og alle våre rokker i linrommet. Deretter fikk de se på våre flinke damer som bråket, skaket, heklet og spant lin. Andre av kursdeltagerne var ute på åkeren og luket. Åkeren kommer fint forresten. Etter dette gikk vi inn hvor det ble servert kaffe og rundstykker, mens vi fortalte om LINjentene og hva vi holder på med. En meget hyggelig kveld med engasjerte damer.

Onsdag 30.mai
Vi får besøk fra Tønsberg Husflidslag. De vil få høre om LINjentene og om de forskjellige prosessene rundt lin og lindyrking. Vi håper på fint vær og at så mange som mulig møter opp og demonstrerer de forskjellige prosessene ute. Vi gleder oss til nok et besøk.

Mandag 14.mai
12 stk. av årets kursdeltagere møtte på kort varsel på Prestegården i Våle for å så årets lin. Det var litt kald vind, men vi hold varmen med å berede jorden, så og gjødsle. 1 av kursdeltagerne kunne ikke møte, men hun vil få sådd sin lin på tirsdag 15. Nå håper vi bare på fint grovær for linen. Neste kurskveld er satt til 30. mai kl. 18.00. Da skal vi luke og ellers bare beundre våre fine linplanter.

Lørdag 12.mai
Vi prøver å så lørdag førstkommende kl. 14.00 - da skal det bli bra vær iflg. yr.no. Kan du ikke denne dagen, er vi der mandag 14.mai kl.18.00 også.

Besøk av Holmestrand Husflidslag 2. mai
Vi hadde besøk av 18 interesserte damer fra Holmestrand Husflidslag. De fikk først omvisning i Fjøset. Fire av våre aktive damer var der og bråket, skaket og spant LIN, slik at de også fikk se dette "live". Deretter var det kaffe og kveldsmat inne på prestegården hvor de fikk et lite foredrag om LINjentene og LIN generelt. Vi takker for et veldig hyggelig besøk.

Onsdag 2. mai på Våle Prestegård
Vi får besøk av Holmestrand Husflidslag som vil vite mer om LIN og veien fra plante til duk. Åpen linkveld i fjøset for de som vil berede eller spinne.

Onsdag 25.april
Første kurskveld av årets dyrkingskurs. 5 nybegynnere og 7 mer eller mindre erfarne dyrkere hadde sitt første møte denne kvelden. LINjentene fortalte om seg selv og hvordan og hvorfor de fikk denne interessen for LIN. Spireprøver ble laget og neste møte som blir i uke 19 - forhåpentligvis 9. mai - håper vi at vi kan får sådd årets lin.

Tur til linberedningsstasjonen på Apelsvoll 21.ap
4 slitne, støvete og glade LINjenter reiste hjem fra Apelsvoll med mye fin ferdig beredet lin i bagasjerommet. Moro for en førstegangsbesøkende å se maskinell beredning i aksjon.

Planer fremover
LINjentenes program i tillegg til dyrkingskurset:

- tur til Apelsvoll med spinnekursdeltakere.
- besøk av husflidslagene fra Holmestrand og Tønsberg
- deltakelser på Middelalderfestivalen i Tønsberg
- deltagelse på Veien Kulturminnepark Hringariki
- deltagelse på Håndverksdager i Flesberg (Dåsettunet)
- deltagelse Sensommerfestivalen Våle Prestegård

- og så får vi se.. sees vi?Norges LINforenings landsmøte
til Halden denne gangen. Kjempeflott opplegg og flott tur sammen med flere LINinteresserte!

Julemarkedet på Våle Prestegård
Lørdag 3. desember kl.11

Våre trofaste spinnerne deltok tradisjonen tro på årets julemarkeded i Fjøset på Våle Prestegård.


Nytt i år!
LINjentene deltok på Norges Linforenings stand på Dyrskun. 9.-11. sept.

Sensommerfestivalen 2011
Du treffer oss på Våle prestegård 3. og 4. september.

Sees vi?

LINjenten har vært i Drammen
Gulskogen gård 5.juni!
Kjempefint sted for LINdemonstrasjon!

LINjentene deltok på Tønsberg Middelalderfestiva
27.-29. mai hadde vi en kjempfin stand på Slottsfjellet!
Mange kom bort for å bli bedre kjent med oss og LIN.

Takk til arrangørene som hjalp oss med fin plass og telt.

LINjentene på Re middelalderdager
18. og 19. februar var LINjentene invitert til å demonstrere LIN på middelaldervis. Re middelalderdager er blitt en tradisjon i Re,- en markering av slaget på Re 1163. En ny og artig utfordring for oss å demonstrere LIN i både mørket og kulde :-)

Julemarked Våle Prestegård
Lørdag 4.desember 2010 kl.11.00
er vi på plass igjen i fjøset til spinning og skravling!!!

Vi samler så mange spinnere som vi kan.
Ingen prestasjonforventninger (ull er også lov).
Mare moro.
Foreløpig har over 10 spinnere takket ja.
Bli med du også. ;-)

Hilsen LINjentene


LINjentene starter spinnekurs for barn
Onsdag den 22. september 2010 åpner vi Fjøset på Våle Prestegård for alle barn over 9 år.
Vi ønsker å føre spinnetradisjonen videre også hos de yngste (som ofte lærer fortest ;-)

Vi lærer å spinne på håndten og rokk og blir kjent med forskjellige fibre..

Håper mange ønsker å være med
Hilsen Minda og Siri

Beredningskurs starter den 8. september
Meld dere på!
Se kursoversikt for detaljer.

LINjentene har deltatt på Camp Pluckyfluff
Camp Pluckyfluff er Lexi Boegers workshop. Et etterspurt todagers kurs både i USA og andre land i verden.
Lexi Boegers spinnebøker "Interwined" og "Handspun Revolution" har betydd mye for fornyelse av spinnefaget. LINjentene fikk flotte opplevelser og fornyelser innen spinning takket være Lexi Boegers kreativitet og kunnskap.

Stor takk til "Spinnvilt" som sendte invitasjon :-)

Bli med på dyrkingskurs i LIN 2011
Onsdag 27.april kl. 19.00 starter vi opp!
Påmelding fortløpende. Se "Kontakt oss"

Linjentene har selvfølgelig sendt av gårde
sitt bidrag :-)

Takk til alle dere som ble med!
Tur til Lillehammer for å sjekke resultatet planlegges 8. mai.

2010 kommer tekstilkunstneren Lexi Boeger til Lillehammer.
I mai skal hun ha en kunstutstilling i Galleri ZINK i Lillehammer. Til denne utstillingen inviterer hun spinnere fra hele verden til å delta. Med dette vil hun vise hvilken verdensomspennende bevegelse spinningen er. Se www.spinnvilt.no for mer info

Velkommen til flere hyggelige spinnekvelder i 2010
Hver onsdag kl.19.00 ønsker vi velkommen til nye spinnekvelder på Våle Prestegård.

Julemarked på Våle Prestegård
Lørdag 4.desember kl.11.00 er vi på plass igjen i fjøset til spinning og skravling!!!

Vi samler så mange spinnere som vi kan. Ingen prestasjonforventninger (ull er også lov). Mare moro.
Foreløpig har over 10 spinnere takket ja.
Bli med du også. ;-)

Hilsen LINjentene


LINjentene med last til Apelsvold
Lørdag 17. oktober kl. o7.oo fra Våle. Bil med henger full av lin og 4 damer. Hyggelig møte med Anne Grete Stuksrud som satte oss igang:) Fornøyde hjem med ferdig bråket, skaket og heklet lin kl. 21.30

Spinnekvelder
Oppstart av spinnekvelder i det nye rommet vårt på Våle Prestegård. 14. oktober!

Linjentene på Nitimen P1
Tirsdag 29.sept. var Linjentene med i Nitimen vedr. Naturfiberens år! Innslaget var fra Våle Prestegård.

Besøk av Sandar Bondekvinnelag
Den 8.september tok vi imot hyggelig besøk fra Sandar. Dette var det første offentlige besøket i våre nye lokeler

Linjentene på Sensommermarked 5-6sept.
Tradisjonen tro på Våle Prestegård
Innvielse av eget rom i fjøset.
Vi synes vi har fått det kjempefint. Takk til snekkerne!!

Linjentene på farta igjen
Den 15. og 16. august på Øyfjell i Fon
Trivelige omgivelser og stor interesse for lin

Linjentene på Dåset bygdetun
Den 26.juli demonstrerte vi Linberedning og spinning på Dåset bygdetun i Flesberg. Supert vær for Lin og mange interesserte besøkende gjorde at vi stortrivdes.

Hringariki
Helgen 26-27.juni
Demonstrasjon på jernalderhuset ved Veiene i Hønefoss.
Veldig hyggelig og veldig varmt

Allers på besøk
Julemarked på Våle prestegård 10 spinnere resulterte i Allersbesøk

© 2017 - Utviklet av Altum for Håndverkstedet i Re, Sørumveien 13 3178 Våle